Posao
0

Emirates Airlines proglašen za najbolju aviokompaniju na svijetu

Klix.ba
Prema glasanju putnika, na godišnjoj dodjeli nagrada Skytray World Airline, Emirates Airlines, sa sjedištem u Dubaiju, proglašen je za najbolju aviokompaniju na svijetu. Drugo mjesto pripalo je Qatar Airwaysu, a treće Singapore Airlinesu.

U izboru najbolje aviokompanije učestvovalo je 18,2 miliona putnika iz 160 zemalja širom svijeta. Ocjenjivalo se sve, od čistoće kabina do kvaliteta hrane i zabave u avionu.

Emirates Airlines je prvi put osvojio ovu nagradu 2001. godine, a zadržao je i 2002.

Predsjednik kompanije, Tim Clark, navodi da je za osvajanje nagrade bio presudan "nevjerovatno težak rad", priznavši da rad sa 200 aviona i 18 hiljada uposlenih nije bio lak.

"Kada vrijedno radite svoj posao, ispunjavate očekivanja ljudi i nadate se da ćete ih i prevazići", rekao je Clark.

Emirates Airlines proglašen je i najboljom aviokompanijom na Srednjem istoku, a osvojio je i treću nagradu za sistem zabave tokom leta.

Osoblje kompanije Cathay Pacific proglašeno je najboljim na svijetu, Air Asia osvojila je nagradu za najjeftinije letove, a japanska ANA osvojila je još jednu nagradu za čistoću kabina.

Dodjela nagrada Skytrax World Airline pokrenuta je 1999. godine, a dodjeljuje se na osnovu najvećeg istraživanja utisaka putnika na svijetu.

10 najboljih aviokompanija na svijetu

  1. Emirates
  2. Qatar Airways
  3. Singapore Airlines
  4. ANA All Nippon Airways
  5. Asiana Airlines
  6. Cathay Pacific Airways
  7. Etihad Airways
  1. Garuda Indonesia
  2. Turkish Airlines
  3. Qantas Airways