Posao
0

Domaći poduzetnici i menadžeri na Business caféu u Sarajevu

FENA
S prošlog Business cafea (Foto: Arhiv/Klix.ba)
S prošlog Business cafea (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Agencija GMS organizira danas u Sarajevu drugi Business café, događaj namijenjen bosanskohercegovačkim poduzetnicima i menadžerima, te onima koji to tek namjeravaju postati.

Prvom Business caféu prisustvovalo je 50 učesnika iz različitih industrija i mnogi su potvrdili da je događaj za njih bio izuzetno koristan, te da su uspjeli sklopiti nova poslovna poznanstva i unaprijediti svoje poslovanje na taj način.

Također su iskazali zadovoljstvo odabranim govornikom za prvi Business café, s obzirom na to da je priča Fadila Novalića poslužila kao inspiracija mnogima, saopćio je organizator.

Međusobno povezivanje i zajedničko djelovanje jedini je put do uspjeha, a i ovaj događaj će se fokusirati na učenje kroz prezentaciju uspješne poslovne priče iz BiH.

Govornici današnjeg Business caféa su Milad Čerkić i Damir Ibrišimović, osnivači kompanije Atlantbh - prve web design i hosting kompanije u BiH, osnovane 1996. godine.

"Ovu kompaniju mnogi su istakli kao primjer nevjerovatno uspješne poslovne priče ostvarene u Bosni i Hercegovini, stoga vjerujemo da će svi učesnici uživati u prilici da upoznaju osnivače kompanije i čuju nešto više o njihovim dostignućima", navode organizatori.

U sklopu Business caféa bit će predstavljeno Udruženje oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, a za to udruženje će biti prikupljene i dobrovoljne novčane donacije.

Business café su podržali BH Telecom d.d., Domoinvest d.o.o. i Triglav osiguranje d.d.