Posao
0

Četiri razloga zbog kojih trebate dati otkaz

Sarajevo-x.com
Iako je posao jedna od najvažnijih predispozicija za normalan život, ukoliko počnete osjećati nelagodu svakog jutra kada krenete na posao i ako osjećate da na vašem radnom mjestu stvari ne funkcionišu baš najbolje, onda je vrijeme da razmislite o drugom zaposlenju. Iako ne treba olako donositi odluku o otkazu, nekada su razlozi tako jaki da jednostavno ne možete drugačije.

Šef ne cijeni vaš rad i nemate izgleda za unapređenjem Na poslu se maksimalno trudite da savjesno obavite sve svoje zadatke, da unaprijedite poslovanje i učinite dobro za cijeli kolektiv. Međutim, vaši nadređeni to ne primjećuju, a kada vam se potkrade neka greška, to se dokumentuje. Iako smatrate da ste na osnovu svog učinka zaslužili povišici ili unapređenje, vaš šef ignoriše vaš svakodnevni rad i trud. Ukoliko se nalazite u sličnoj situaciji, vjerovatno je došlo vrijeme da potražite neko drugo zaposlenje.

Dobijate sve manje odgovornosti Kada vam nadređeni počinju oduzimati zadatke koje ste vi obavljali i davati ih drugima, to znači da će vas vjerovatno uskoro zamijeniti. Uprava je u većini slučajeva surova kada su u pitanju odnosi prema uposlenima. Koristit će vas sve dok služite svrsi, a čim se pojavi nešto bolje, neće se ustručavati da vas zamijene. Stoga nemojte apelovati na njihov osjećaj lojalnost već se potrudite da potražite neko drugo zaposlenje.

Nedostatak povjerenja Poslodavac vam je u više navrata obećao da ćete dobiti povišicu ukoliko obavite neki zadatak, da ćete dobiti stimulans i određene bonuse, međutim ništa od toga nikada nije ispunio. Posmatrajte svoga nadređenog i ukoliko shvatite da je varalica koja laže svoje poslovne partnere i uposlene, a to se kosi sa vašim principima, onda potražite drugi posao. Naime, ako je u stanju varati sve druge, zašto bi bio pošten prema vama?

Vaš šef ne vjeruje u vlastitu kompaniju Šef je osoba koja vodi tim ka uspjehu ili u propast. Šef može motivirati radnike na odličan rad, ali ih može i povesti i u fatalan novčani gubitak. Stoga, ukoliko vidite da i vaš šef odustaje od ideja za koje se vaša kompanija bori, onda je vrijeme da i vi potražite neko drugo poslovno okruženje jer vaše trenutno, takvo kakvo je, lagano propada.