Uspon.ba
0

Budite partneri u zapošljavanju osoba sa invaliditetom

Sarajevo-x.com
Uspon je socijalno preduzeće, koje je osnovao Savez SUMERO i već tri godine uspješno vrši profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Putem raznih projekata Uspon pruža podršku najranjvijoj kategoriji našeg društva. Posljednji projekt koji realizuje je prvi i jedini web-portal za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u regionu – Uspon.ba. Podršku za projekt web-portala dali su MDGF, YERP, OSCE Misija u BiH, EBRD, FMRPiO, Fondacija Mozaik i Posao.ba.

Cilj ovog portala jeste povezati poslodavce i osobe s invaliditetom tako što će se ponudom kataloga radnih biografija osoba s invaliditetom, koje aktivno traže posao, omogućiti poslodavcima da na jednostavniji način dođu do kvalitetnog uposlenika i samim tim omogućiti osobama sa invaliditetim uključivanje na tržište rada.

"Smatramo da je radno angažiranje najefikasniji način uključivanja osoba s invaliditetom u sve životne tokove i da je bitno da osobe s invaliditetom postanu stvaraoci, a ne isključivo korisnici sredstava državnog budžeta", naglasila je direktorica Uspona Belma Karkelja Omerović.

Također, u saradnji s Misijom OSCE-a u BiH i Posao.ba, Uspon će, putem radionica, kontinuirano pružati edukaciju mladim osobama s invaliditetom bez radnog iskustva u oblasti tehnike traženja posla, tehnike intervjua, tehnike testiranja, pisanja biografije i snimanja video CV-a.

Ovom prilikom pozivaju se sve osobe s invaliditetom koje aktivno traže posao, kao i zainteresovani poslodavci da posjete web portal www.uspon.ba i popune registracijski obrazac te na taj način postanu partneri projekta od društvene važnosti.