Posao
34

Besplatni kursevi engleskog i Officea na Sajmu zapošljavanja 17. decembra u Sarajevu

Klix.ba
Oni koji posjete štand ITAcademy ili BusinessAcademy iz Sarajeva na Sajmu zapošljavanja u četvrtak, 17. decembra, imaće priliku da besplatno dobiju kurs engleskog jezika. Takođe će biti obezbjeđen i određen broj kurseva iz MC Office paketa, kao što su MS Word, MS Excel, MS Power Point i dr., saopšteno je iz ove kompanije

Ovogodišnji sajam se održava u četvrtak, 17. decembra, od 10h do 16h, u Sarajevo Holiday Marketu. Sajam organizuje Javna ustanova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a više od 40 kompanija će ponuditi otvorena radna mjesta.

Podjela besplatnih kurseva jedna je od akcija koje kompanija LINK group iz Sarajeva organizuje u saradnji sa JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, na osnovu potpisanog protokola o saradnji dvije institucije.

JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo i LINK group – Sarajevo, zajednički pomažu nezaposlenim licima da steknu dodatna praktična znanja i vještine koje poslodavci traže. Neke od njihovih zajedničkih akcija obrazovanja nezaposlenih već se sprovode u pojedinim filijalama JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Inače, ITAcademy za samo godinu dana omogućava sticanje praktičnih znanja i međunarodnih certifikata iz IT oblasti, a školovanje se obavlja na šest odsjeka – Programiranje, Dizajn i multimedija, Administracija mreža, IT poslovanje, CAD i Razvoj mobilnih aplikacija. BusinessAcademy omogućava sticanje širokog spektra poslovnih vještina, po ovlaštenju Cambridge odjeljenja za međunarodne ispite. Neki od programa na kojima se školuju polaznici BusinessAcademy su Cambridge poslovni program, Menadžment prodaje, Poslovna administracija, Marketing menadžment, Finansijski menadžment i drugi.