Suzbijanje nezaposlenosti
0

FOTO / Posao.ba i Služba za zapošljavanje KS potpisali memorandum o saradnji

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Vodeći privatni internetski servis za zapošljavanje u BiH - Posao.ba i Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo danas su potpisali Memorandum o saradnji i tako ozvaničili dosadašnje zajedničko djelovanje na suzbijanju nezaposlenosti.

Memorandum su potpisali direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Vahid Muharemović i generalni direktor Posao.ba Edin Mehić.

Saradnja između privatnog i javnog servisa za zapošljavanje, kako je istaknuto, uspostavljena je radi poboljšanja usluga posredovanja u zapošljavanju za nezaposlene osobe, zajedničkih aktivnosti na Projektu zapošljavanja mladih YEP, koji finansiraju Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i Austrijska razvojna agencija (ADC), a realizira njemačka kompanija GOPA, te zbog budućih zajedničkih projekata.

Osim aktivnosti na projektima zapošljavanja ova saradnja ima izuzetnu važnost za razmjenu iskustava i informacija, a najveću korist od saradnje imat će upravo nezaposleni.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Vahid Muharemović kazao je da će ova saradnja, između ostalog, doprinijeti poslodavcima da lakše pronađu onaj profil radnika koji njima odgovara te je naglasio da će Služba u 2011. za mjere aktivne politike zapošljavanja izdvojiti oko 6,5 miliona KM.

Generalni direktor Posao.ba Edin Mehić istaknuo je da saradnja uključuje i određena istraživanja koja će u datom momentu pokazati koja su to npr. deficitarna zanimanja te dati druge podatke o tržištu rada.

Određene informacije bit će razmjenjivane i na web-stranicama Službe za zapošljavanje KS-a i Posao.ba, rečeno je.