biznis
0

Porezna uprava FBiH upozorava da su se pojavili lažni inspektori

FENA
Porezna uprava Federacije BiH u posljednja dva mjeseca provodi intenzivne aktivnosti kontrole na području cijele Federacije BiH, i s obzirom na to uočena je pojava da to koriste pojedinci koji se lažno predstavljaju kao inspektori Porezne uprave FBiH radi sticanja materijalne koristi.

Na osnovu dojave građana iz Zeničko-dobojskog kantona, iz Porezne uprave FBiH upozoravaju poslodavce i vlasnike firmi da prilikom kontrola od svih osoba koje se predstave kao federalni porezni inspektori zahtijevaju identifikaciju pokazivanjem službene legitimacije.

Ukoliko osoba ne posjeduje službenu legitimaciju i nalog potrebno je da odmah o tome obavijeste najbližu policijsku upravu ili Poreznu upravu Federacije BiH. Također, inspektori Porezne uprave FBiH nose službena odijela po kojima se mogu prepoznati.

"Porezna uprava Federacije BiH kao institucija je u proteklom periodu svojim radom i borbom protiv kriminala, utaje poreza i drugih nezakonitih radnji stekla povjerenje građana na prostoru cijele Federacije BiH i nikome neće dozvoliti da narušava njen ugled", stoji u saopćenju za javnost Porezne uprave FBiH.