biznis
0

Polaznici UNESCO-ove škole posjetili Prevent

FENA
Polaznici UNESCO-ove međunarodne ljetne škole pod nazivom "Obnovljivi izvori energije i energetske efikasnosti u jugoistočnoj Evropi" tokom posjete proizvodnim pogonima Preventa u Visokom pohvalili su i pozdravili poslovanje te kompanije.

Obilazeći Preventove proizvodne pogone, polaznicima je objašnjen proces obrade sirove kože za potrebe zahtjevne automobilske industrije, kao i proces šivenja koji vodi do finalnog proizvoda - automobilske presvlake, saopćeno je iz Preventa.

Škola ima međunarodni karakter i namijenjena je mladim stručnjacima različitih profesija s ciljem primjene multidisciplinarnog pristupa pri rješavanju problema održive energije i zaštite okoliša.

Ovo pitanje je izuzetno važno u 21. vijeku. Tokom dvije sedmice trajanja škole polaznici svakodnevno imaju predavanja iz oblasti klimatskih promjena, održivog razvoja i energije u funkciji lokalnog razvoja, a danas su imali priliku da posjete kompaniju koja tretira ova pitanja.

Prevent je prepoznao važnost ovog događaja i otvorio vrata specijalistima iz oblasti održive energije, prirodnih i društvenih nauka.

Predavanja u okviru škole održavaju se u Fojnici već sedmi put, a ove godine okupila su više od dvadeset učesnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Albanije, Rusije, Njemačke i Italije.