Posao.ba i Sparkasse Bank
0

Pokrenut prvi projekat zapošljavanja na Facebooku

Sarajevo-x.com
Sparkasse Bank i portal Posao.ba pokrenuli su kampanju Business Makeover, prvi projekat zapošljavanja na društvenoj mreži Facebook, koji traje od 1. do 15. februara.

Ideja je da se nezaposleni različitih struka iz cijele BiH prijavljuju za učešće postavljanjem video biografije na FB stranici projekta, gdje korisnici stranice biraju najbolje kandidate.

Na taj način će se izabrati dvojica finalista, a s njima će raditi stručni tim koji će im pomoći da napišu dobru biografiju, pripremiti ih za intervju sa poslodavcima, obezbijediti im određenu edukaciju ukoliko im je potrebna te ih savjetovati o karijeri. Na kraju će im se omogućiti tri mjeseca probnog rada u jednoj od partnerskih kompanija Posao.ba i Sparkasse Bank, nakon čega postoji šansa za stalno zaposlenje, ukoliko se kandidati dokažu u tom probnom periodu.

"Odlučili smo udružiti svoje potencijale, a to su znanje, stručnjaci i konačno, ogromna baza klijenata i poslovnih partnera, kako bismo pomogli ljudima da nađu posao. Naša dva finalista će dobiti šansu da se kroz probni rad od tri mjeseca u nekoj od kompanija dokažu te na kraju i zaposle", rekao je direktor portala Posao.ba Edin Mehić.

"Suština ovog projekta je da podstaknemo optimizam i utičemo na svijest ljudi da se aktiviraju - onih koji traže posao, ali i poslodavaca u smislu davanja fer šanse. Odabrali smo upravo Facebook kao platformu, jer omogućava izuzetno brzo širenje informacija, a potpuno je javna, otvorena i omogućava svima fer šansu za učešće. Ako naša incijativa napravi barem mali pozitivan impuls u ogromnom problemu nezaposlenosti u BiH, a sigurni smo da hoće, ostvarili smo cilj", istakao je Haris Avdić, direktor Direkcije za marketing Sparkasse Bank.

Na Facebook profilu ove kampanje već su pristigle prve videoprijave i svi zainteresovani kandidati koji žele postaviti svoju videobiografiju ili glasati za druge videoklipove mogu to učiniti na profilu Business Makeovera.