biznis
1.7k

Podrška Diti: Sarajlije se fotografisale sa dvometarskim skulpturama

Piše: N. N.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Članovi grupe aktivista iz Sarajeva i Tuzle pokretači online kampanje za podršku Radnicima Dite u okviru koje je pokrenuta i posebna akcija #SelfieSaDitom danas su nastavili sa promocijom Ditinih proizvoda.

Povodom obilježavanja 38. rođendana Dite, studenti Likovne akademije u Sarajevu izradili su dvije skulpture Ditinih proizvoda 3DE i Blic Grill, visoke dva metra.

Skulpture su potom postavljene ispred Katedrale kao najprometnije lokacije u Sarajevu.

Cilj akcije je, kako kaže za Klix.ba Romano Kuduzović, jedan od organizatora, napraviti promociju Ditinih proizvoda u glavnom gradu BiH, te omogućiti stanovnicima Sarajeva koji još uvijek nisu uspjeli kupiti neki od Ditinih proizvoda da naprave "Selfie Sa Ditom“ i na taj način iskažu podršku radnicima Dite i akciji "kupujmo domaće".

Aktivisti namjeravaju skulpture "provozati" po cijeloj BiH, prvenstveno u mjestima gdje građanski aktivisti nude volontersku brigu o njima i angažman tokom dva-tri dana. Prva sljedeća destinacija je Tuzla a pozivi su stigli i iz Bihaća, Banja Luke i Prijedora.

Plan je da se skulpture, nakon "turneje" po BiH, vrate u Ditu, gdje će biti korištene kao reklamni materijal u već isplaniranim promotivnim aktivnostima za sljedeći mjesec.

Kuduzović kaže za Klix.ba kako je akcija podrške Diti neće stati, te da se i ovom akcijom pokazuje koliku moć imaju obični građani.