Bratunac
0

Počinje šesti međunarodni sajam "Dani maline"

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Bratuncu će u petak na svečan način biti otvoren Šesti međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline".

"Na ovoj manifestaciji učestvovati 73 izlagača iz Srbije, Hrvatske i BiH. Sajam organiziramo u sportskoj dvorani, gdje je u unutarnjem dijelu uređeni prostor površine oko 1000 metara kvadratnih i ispred tog objekta na površini oko 2500 kvadrata", rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Vjekoslav Stevanović.

U okviru "Dana maline" biće organizirana stručna predavanja iz oblasti jagodičastog i drvenastog voća, te mljekarstva i pčelarstva.

I ove godine biće dodijeljene novčane nagrade najuspješnijim poljoprivrednim proizvođačima s područja ove općine.

"Tokom sajma biće dodijeljene nagrade za najuređenija dvorišta u Bratuncu, a u nedjelju ćemo organizirati natjecanje u sportskom ribolovu 'Drinski kup 2011'", najavio je Stevanović i dodao da je u kulturno-zabavnom dijelu ove manifestacije predviđena pozorišna predstava "Francuska snaja" i koncert grupe "Kerber" na gradskom trgu.

On je najavio da će sajam otvoriti američki veleposlanik u BiH Patrick Moon i načelnik općine Nedeljko Mlađenović.

Manifestaciju "Dani maline", za koju je iz budžeta Općine Bratunac izdvojeno 35.000 KM, finansijski su podržali i UNDP, USAID i Ministarstvo poljprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Manifestaciju će trajati do 26. juna.