biznis
0

Počinje proizvodnja "Kaltenberga" u Banjalučkoj pivari

FENA
Princ Luitpold von Bayern, iz kraljevske dinastije Bavarske, prisustvovao je sinoć u Banjoj Luci zvaničnoj prezentaciji “Kaltenberg” piva koje se počinje proizvoditi u pogonima Banjalučke pivare.

Bayern je govorio o historiji proizvodnje “Kaltenberg” piva, 500 godina tradicije piva u Bavarskoj, i o tome da je Banjalučka pivara potvrdila svoj status prvoklasnog proizvođača, ispunjavanjem svih uslova proizvodnje piva prema Reinheinzgebot, odnosno, njemačkom Zakonu o čistoći piva, koji je 1516. godine donio predak princa Luitpolda.

Kako je rekao, dobijanje licence za proizvodnju piva ‘Kaltenberg’ je priznanje dato iz samog pivarskog srca, što znači da je Banjalučka pivara dostigla svjetski proizvodni standard.

"Ispunjavanjem svih uslova njemačkog Zakona o čistoći piva, možemo da ponudimo našim potrošačima novu klasu premium piva Kaltenberg Pils. Ono što je važno za ovu pivaru je da će proizvodnja Kaltenberga otvoriti nove mogućnosti unutar i van BiH, prije svega na susjednim tržištima“, istakao je Nicholas Penny, direktor Banjalučke pivare.

“Kaltenberg” je vodeći brend u Bavarskoj, dom “Oktobarfesta” i centar pivarskog svijeta.