Nova aviokompanija
0

Pegasus Airlines od februara nudi jeftinije letove za Istanbul

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Turska aviokompanija Pegasus Airlines od februara naredne godine uspostavit će avionske linije za Sarajevo i Beograd, potvrđeno je za agenciju Anadolija iz te kompanije.

Karte Pegasus Airlinesa na relaciji Beograd - Istanbul puštene su u prodaju, a cijena povratne avionske karte iznosi 49,99 eura. Ovu odluku kompanija je donijela u okviru širenja mreže i povećanja broja destinacija na koje će avioni Pegasus Airlinesa od početka naredne godine letjeti.

Prva nova destinacija bit će glavni grad Srbije, a letovi za Beograd će, kako je najavljeno, početi od prvog februara 2013. godine. Avioni Pegasus Airlinesa će polijetati sa istanbulskog aerodroma Sabiha Gokcen, smještenog u azijskom dijelu grada na Bosforu. Prema sadašnjem rasporedu letovi iz Beograda u tursku metropolu bit će mogući utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

Putnicima Pegasus Airlinesa, nakon dolaska u Istanbul bit će ponuđeni i transfer letovi za prijestolnicu Ankaru, Adanu, Bodrum, Dalaman, Elazig, Gaziantep, Hatay, Izmir, Keyseri, Konyu, Samsun, Sivas, Sanliurfu i Trabzon. Pored gradova unutar Turske, ova avio kompanija nudi i trasfer letove za Almati, Beirut, Dubai, Krasnodar, sjevernokiparski Erdžan, Teheran i Tiflis.

Među planiranim destinacijama ovog avio prevoznika nalazi se i Sarajevo, a prvi Pegasusovi avioni trebali bi u glavni grad Bosne i Hercegovine da slete u februaru naredne godine.

Prvi let za Sarajevo predviđen je za četvrti februar, a putnici iz BiH će avionima ove kompanije letjeti ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i subotom. Karte za letove na relaciji Sarajevo - Istanbul uskoro će biti puštene u prodaju.

Pegasus Airlines je u okviru povećanja broja letjelica poslao narudžbu za 100 aviona tipa Airbus. Ova kompanija je ranije iz Izmira i Istanbula otvorila linije za Makedoniju po cijeni od 29,99 eura. Linija prema Kosovu otvorena je 17. oktobra 2011. godine, a cijena karte iznosi 29,99 eura.