biznis
0

"Partner" među 50 najvećih u svijetu

FENA
Partner mikrokreditna organizacija rangirana je na visokom 18. mjestu od ukupno 641 mikrokreditne organizacije u svijetu. Rangiranje je uradio jedan od najuglednijih američkih poslovnih magazina „FORBES“.

„FORBES“ je po prvi puta objavio listu 50 najvećih mikrofinansijskih institucija u svijetu a tih 50 organizacija je odabrano sa liste od 641 organizacije koju je dostavio MIX (Microfinance Information Exchange) po uputstvima „FORBES“ magazina.

Da bi se kvalifikovale sve ove institucije su morale učiniti dostupnim svoje revidirane finansijske izvještaje te proći kriterije „FORBES“-a.

Kao pokazatelji ili kriteriji posmatrani su veličina bruto portfolia, kvalitet kreditnog portfolia, efikasnost koja uzima u obzir operativne rashode i troškove za korisnike kredita u odnosu na BDP zemlje itd.

Ovo ogromno priznanje za Partner mikrokreditnu organizaciju dolazi kao najljepša novogodišnja čestitka baš kada Partner obilježava 10 godina uspješnog postojanja na kraju najuspješnije godine u prvoj deceniji Partner mikrokreditne organizacije, saopćila je mikrokreditna organizacija Partner.