biznis
0

Pad prometa igre Loto u RS-u

FENA
Lutrija Republike Srpske (RS) u prošloj godini je ostvarila promet od priređivanja igara nasreću u iznosu od 10.472.110 maraka, što je za oko 22 posto manje od prometa u 2010.

Razlozi za to su, navodi se u izvještaju o poslovanju, veliki pad prometa najpopularnije igre Loto 7/39, te kako se navodi, veliki broj izvučenih „sedmica“ i to još pravilno-ravnomjerno raspoređenih što im nije išlo u prilog, tako da ni u jednom momentu nisu imali značajnijih akumulacija koje bi privukle veći broj igrača.

Inače, ovu igru Lutrija Republike Srpske ostvaruje u saradnji s Lutrijom Srbije, na osnovu ugovora od zajedničkog priređivanja igre nasreću, i njen promet čini 71 posto ukupnog prometa entitetske Lutrije.

Promet ove igre u 2011.iznosio je 7.468.133 KM što je pad za 25 posto u odnosu na prethodnu godinu.

I u ovoj godini ne očekuju u Lutriji značajniji rast prometa od ove i drugih igara u odnosu na prošlogodišnji promet.

U izještaju Lutrije RS-a se navodi da igra TV Bingo, koju priređuju u On line režimu rada još nije dala očekivane rezultate, štaviše, ni najpesimističnije prognose nisu predvidjele pad“ koji je zabilježen.

"Način organizacije i priređivanja ove igre nasreću karakterizirao je trend pada prodaje, pada prihoda i uvođenje dodatnih igara u sklopu igre TV Bingo nije dao očekivane rezultate koji bi povećali interesovanje igrača, iako se dodatne igre ne isplaćuju iz tekućeg fonda dobitaka nego iz fonda neisplaćenih dobitaka, tako da je ostvaren pad prometa od 30 posto u odnosu na prošlogodišnji", navodi se u izvještaju ovog preduzeća.

Lutrija RS-a nije ostvarila dobre rezultate ni kod prometa instant i drugih srećki.