biznis
0

Ozvaničen nastavak saradnje Sarajevo FIlm Festivala i Raiffeisen banke

Sarajevo-x.com
Nastavak saradnje Sarajevo Film Festivala i Raiffeisen banke, koja je započela davne 1996. godine, ozvaničen je potpisivanjem novog trogodišnjeg ugovora o saradnji.

Raiffeisen banka je kroz različite modalitete sponzorstava, u kontinuitetu pratila Sarajevo Film Festival. 2003. i 2004. godine banka je bila glavni partner Takmičarskog programa Sarajevo Film Festivala, a 2006. godine Raiffeisen banka i SFF su potpisali trogodišnji ugovor o ekskluzivnom sponzorstvu Festivala, dok je od 2009. godine Raiffeisen banka postala glavni sponzor Sarajevo Film Festivala. Novim ugovorom banka je obnovila status glavnog sponora Festivala.

"Mi kao društveno odgovorno preduzeće podržavamo projekte koji sa velikim uspjehom doprinose promociji Bosne i Hercegovine kao regionalnog kulturnog centra, posebno u filmskoj industriji. Zahvaljujući kvalitetu Sarajevo Film Festival već godinama drži lidersku poziciji u regiji, daleko ispred nekoliko drugih starijih festivala. Zadovoljstvo nam je biti partner Festivala koji doprinosi pozitivnom imidžu kako BiH, tako i cijele regije", istakao je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

"Sretni smo da je Raiffaisen banka već od samog početka prepoznala Sarajevo Film Festival kao projekat sa jasnom vizijom. Raduje nas da je svih ovih godina naša saradnja imala uzlaznu putanju, te da smo zahvaljujući upravo ovakvim partnerima uspjeli izgraditi festival koji doprinosi razvoju regionalne filmske industrije, ali i razvoju lokalne sredine", kazao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Raiffeisen banka svoj tržišni uspjeh nastoji podijeliti sa zajednicom u kojoj djeluje. Akcije finansijske podrške ove banke usmjerene su kako na kulturne, tako i na socijalne te obrazovne programe u BiH. Saradnja Banke sa SFF je jedan od najdužih sponzorskih projekata Banke čiji je početak vezan za 1996. kada je tadašnja Market banka bila prva banka koja je podržala Festival.