biznis
0

FOTO / Otvoreni Jahorinski poslovni dani

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Pomoćnik ministra za tehnologiju Republike Srpske Biljana Vojvodić otvorila je danas na Jahorini Drugu međunarodnu naučnu konferenciju "Jahorinski poslovni dani turizma, gastronomije i preduzetništva".

"Osnovna karakteristika ovog značajnog skupa je činjenica da su organizatori odlično prepoznali ključne stvari za podsticaj razvoja društva, jer su stavili akcenat na turizam i preduzetništvo, kao strateške pravce budućeg socio-ekonomskog razvoja", istakla je Vojvodić.

Ona je ukazala na neophodnost sinergije i angažmana svih aktera u naučnoistraživačkom i tehnološkom radu, kao odgovor na izazove globalizacije.

Foto: SRNA
Foto: SRNA
Prema njenim riječima, ovaj skup postići će zavidne rezultate i na planu jačanje naučnoistraživačke svijesti, razvoju i obrazovanju kadra, uvezivanju nauke i privrede, kao i povećanog finansiranja naučnog rada.

Organizatori skupa "Jahorinski poslovni dani turizma, gastronomije i preduzetništva" su Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici.

Foto: SRNA
Foto: SRNA