biznis
279

Otvorena nova poslovnica "Amko komerc" u Podlugovima

Trgovački lanac "Amko komerc" d.o.o. u srijedu 19. Oktobra otvorio je novi prodajni objekt u Podlugovima. Na zadovoljstvo kupaca ovaj maloprodajni objekat nalazi se na frekventnoj lokaciji, ulica Moševačka 159. Uz prisustvo građana, prijatelja i poslovnih partnera, "Amko komerc" upriličio je svečano otvorenje u 10:00 sati. Minela Džuho, menadžerica odjela za odnose sa javnošću kazala je da od davne 1995. godine pa do danas, ova kompanija je izrasla u respektabilnu grupaciju koja se bavi maloprodajom.

"Ovo je 78. objekat koji otvaramo u BiH. Amko komerc u Ilijašu, tačnije u Podlugovima poslovat će na oko 400 metara kvadratnih prostora. Ispred objekta je veliki parking koji je odličan za kupce koji odluče da obave veću kupovinu. U ponudi imamo prehrambene potrepštine, robu široke potrošnje, posuđe, igračke i kućni tekstil. Za kupce smo pripremili akcijske cijene tako da svi kupci koji dođu mogu obaviti kupovinu po znatno povoljnijim cijenama u odnosu na trenutne cijene na tržištu", kazala je Džuho.

Također u ovoj sedmici, tj. u petak planiramo otvaranje još jedne poslovnice. Grad Konjic postaje bogatiji za još jednu moderno opremljenu prodavnicu Amko komerca, istakla je Džuho. "Prilikom otvorenja novih prodavnica uz povoljne cijene i širok asortiman artikala, trudimo se da kupcima ponudimo još jedno mjesto za ugodnu kupovinu te damo doprinos lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo kroz zapošljavanje novih radnika. Do kraja godine planiramo otvaranje još nekoliko prodajnih objekata. Nastavljamo sa širenjem naše prodajne mreže i zapošljavanjem nove radne snage", kazala je Džuho Džuho je istakla da Amko komerc kao 100 % domaći lanac gradi prije svega prijateljski odnos sa domaćim kompanijama, poseban akcenat stavljamo na kvalitetne domaće proizvode, u svim poslovnicama više od 60 % artikala na policama su domaći proizvodi.