biznis
0

FOTO / Otvorena Konzum maxi prodavnica u Novom Travniku

Sarajevo-x.com
Danas je otvorena Konzum maxi prodavnica u Novom Travniku, na adresi Stjepana Tomaševića b.b. To je treća od ukupno pet objekata lokalnog maloprodajnog lanca "Đotlo-promet", koji je sa Konzumom nedavno potpisao dogovor o preuzimanju poslovanja u segmentu maloprodaje.

U ovom mjesecu sa radom su počele prodavnice u Travniku i Vitezu preuzete od "Đotlo-prometa". Sutra Konzum otvara novu prodavnicu i u Vitezu, dok se u narednoj sedmici planira otvorenje još jednog objekta u Novom Travniku, te će time biti zaokruženo preuzimanje svih pet maloprodajnih objekata "Đotlo-prometa". U prodavnici koja je danas otvorena u Novom Travniku radit će ukupno 21 zaposlenik.

Nova Konzum maxi prodavnica na više od 850 m² prodajne površine, kupcima će ponuditi bogat asortiman sa više od 10.000 artikala. Iz ponude izdvajamo uvijek svježe voće i povrće, meso, mliječne, pekarske i delikatesne proizvode, te druge životne namirnice. Asortiman prodavnice obuhvata i proizvode za čišćenje, higijenu i uređenje doma.

Sve kupce prvi dan otvorenja očekuju prigodni pokloni te besplatna kupovinu za svakog stotog kupca. Pet najsretnijih kupaca, učesnika nagradne igre, osvojit će poklon kupovine u Konzumu u vrijednosti od po 1.000 KM.

Maloprodajna mreža Konzuma, nakon otvorenja prodavnice u Novom Travniku, obuhvata ukupno 129 prodavnica različitih formata. U 2010. godini otvoreno je ukupno 17 prodavnica. U planu kompanije je dalje širenje maloprodajne mreže te će, nakon preuzimanja prodavnica "Đotlo-prometa", uslijediti otvoranje još nekoliko prodavnica do kraja tekuće godine, saopćeno je iz Konzuma.