biznis
0

Otvorena filijala BBI u Zenici

Sarajevo-x.com
Bosna Bank International danas je svečano otvorila svoju filijalu u Zenici. Ovo je 11 filijala ove banke u BiH, a treća u Zeničko–dobojskom kantonu.

Direktor BBI Amer Bukvić istakao je kako Zenica kao grad koji ima 130.000 stanovnika zaslužuje da ima filijalu jedine banke koja posluje po islamskim finansijskim principima. Pored gospodina Bukvića o banci je govorio i član Nadzornog odbora BBI Abdulla Al Shahi, jedan od direktora Abu Dhabi Islamic Bank, inače banke dioničara BBI. Gospodin Šahi je izrazio svoje zadovoljstvo što se BBI razvija u BiH i klijenti prihvataju islamsko bankarstvo.

Svečanu vrpcu presijekli su Mirsada Šaranović, ministar finansija Zeničko-dobojskog kantona i Hasan Demirhan, član nadzornog odbora BBI.

Filijala Zenica ima sedam zaposlenih i tehnički i kadrovski je opremljenja za pružanje svih usluga stanovništvu i pravnim licima, kao što su prijem i obrada zahtjeva za kredite i kreditne kartice, otvaranje tekućih i štednih računa fizičkim licima, obavljanje svih vrsta platnih transakcija.