Više od 6.000 artikala u ponudi
0

Otvoren Walk Through free shop na Sarajevskom aerodromu

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić večeras je svečano otvorio Walk Through prodavnicu bescarinske robe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Bijedić je izjavio da mu je drago da će građani Bosne i Hercegovine imati gdje kupiti kvalitetnu akciznu robu po nižim cijenama, za šta treba zahvaliti Upravi za indirektno oporezivanje BiH, menadžmentu Međunarodnog aerodroma Sarajevo i i kompaniji Regal GH.

Generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Ivan Veličan kazao je da je dosadašnji Duty free shop bio smješten na površini od 80 kvadratnih metara, a da se nova prodavnica prostire na više od 300 kvadratnih metara, što pokazuje da uprava Sarajevskog aerodroma u saradnji s dugogodišnjim partnerom kompanijom Regal GH prati trendove na tržištu i potrebe putnika.

Cilj Walk Through prodavnice bescarinske robe je da se putnici nakon prolaska kroz pasošku i sigurnosnu kontrolu odmah nađu u samom objektu do ukrcavanja na avion.

Nova prodavnica nudi više od 6.000 artikala kozmetike, tekstila, modnih dodataka, igračaka, suvenira, hrane, pića, duhanskih proizvoda, a poseban dio namijenjen je domaćim proizvodima.

Ovom prilikom, predstavnici uprave Međunarodnog aerodroma Sarajevo uručili su donaciju u iznosu od 2.000 KM humanitarnoj organizaciji Pomozi koja će ova sredstva namijeniti Domu za slijepe u Nedžarićima.