Najveći i najmoderniji u BiH
0

Otvoren Velpro Cash&Carry veleprodajni centar u Tuzli,

Klix.ba
U Tuzli je otvoren Velpro Cash&Carry veleprodajni centar, najveći i najmoderniji u BiH, na adresi Bosanska poljana bb. Novi Velpro Cash&Carry u Tuzli opremljen je po najsavremenijim standardima i prilagođen potrebama nabave i kupovine za profesionalne kupce, trgovce, ugostitelje, obrtnike i druge pravne osobe. Objekt se prostire na više od 4.500 m² i u njemu je zaposlena 41 osoba.

Povodom novih otvorenja prodajnih objekata u Tuzli – Velpro centra te Konzum maxi prodavnice, koja se otvara u narednim danima, Konzum je Centru za djecu sa višestrukim smetnjama Koraci nade iz Tuzle uručio vrijednu donaciju u iznosu od 10.000 KM.

Novootvoreni Velpro veleprodajni centar kupcima nudi asortiman više od 5.000 artikala s naglaskom na prehrambene proizvode, sredstva za čišćenje i higijenu, a ponuda obuhvata i više od 300 različitih artikala iz svih kategorija vlastite trgovačke marke Rial. Veleprodajnim kupcima svakodnevno će biti dostupno i svježe voće i povrće, otkupljeno od lokalnih domaćih proizvođača, s ciljem povezivanja i razvoja saradnje sa lokalnim proizvođačima te plasmana kvalitetnog domaćeg voća i povrća. Novi Cash&Carry koncept kupovine nudi brojne pogodnosti, veleprodajni kupci sami biraju željene proizvode iz bogate ponude, skraćuju vrijeme nabave i kupovine te im je, uz izuzetno povoljne cijene, osigurana i dodatna ušteda, koju je moguće ostvariti uz brojne akcijske pogodnosti.

Velpro kao Sektor veleprodaje Konzuma ima značajno mjesto u strukturi i poslovanju kompanije. Uporedo sa širenjem maloprodajne mreže Konzum razvija poslovanje i na polju veleprodaje, tako da je Konzum danas lider u oblasti maloprodaje i veleprodaje u Bosni i Hercegovini. Konzum nastavlja otvarati nove prodajne objekte već u četvrtak, 19.07., kada otvara novi maloprodajni objekt maksi formata u tuzlanskom naselju Irac. Također, u narednom periodu planirano je širenje veleprodajne mreže otvaranjem Velpro veleprodajnog Cash&Carry centra u Banjoj Luci.