Sarajevo
0

Otvoren sajam Interio '09

FENA
U sarajevskom Centru Skenderija večeras je svečano otvoren 27. međunarodni sajam šumarstva, drvne industrije, namještaja, uređenja i pratećih djelatnosti INTERIO '09. Na sajmu je oko 120 kompanija iz BiH i regiona izložilo namještaj za stanovanje, kupaonički namještaj, podne i zidne obloge, kancelarijski namještaj, rasvjetu i rasvjetna tijela, montažne kuće i građevinsku stolariju, repromaterijal za drvnu industriju te stručnu literaturu.

Na ovoj manifestaciji koja traje do 16. marta, pored bogatog izložbeno-prodajnog programa, bit će održane i mnogobrojne prateće manifestacije kao što su međunarodna izvozna konferencija - Susreti B2B, Forum šumarstva i drvne industrije, takmičenje u dizajnu, a poseban akcent stavljen je na stručni seminar "Novosti u šumarstvu i drvnoj industriji" koji će biti održan sutra.

S obzirom na to da se INTERIO od prošle godine organizira po novom konceptu, s atraktivnijim sadržajima, povećan je i obim izložbene površine i ona iznosi 10.000 kvadratnih metara.

Organizaciji ovogodišnjeg sajma te Sarajevskom sajmu, kako je rekao direktor Centra Skenderija Suad Džindo, podršku su pružili Američka agencija za međunarodni razvoj - USAID, Vanjskotrgovinska komora BiH, Grupacija drvne industrije BiH, kompanije Šipad i Sinkro Meblštof te brojne domaće i inozemne institucije.

Sajam će biti otvoren od 10 do 19 sati, a cijena ulaznice za posjetioce je jedna KM, dok su kolektivne i organizirane posjete besplatne.

Sajam je svečano otvorio premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić koji je, uz pohvale za organizaciju manifestacije ovakvog tipa, izrazio želju da narednih godina vidi i čvršći dijalog između mladih bh. arhitekata, dizajnera i onih koji izlažu, a Vlada Kantona, kako je kazao, spremna je i finansijski podržati takve projekte.