Sarajevo
0

Otvoren sajam domaće privrede

FENA
S ciljem afirmacije domaće privrede i promocije domaćih proizvoda, u subotu je u Vilsonovom šetalištu u Sarajevu otvoren dvodnevni sajam domaće privrede.

Sajam, koji organizira Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH ", uz generalno pokriviteljstvo Općine Novo Sarajevo, okupio je više od 40 privrednih subjekata iz cijele BiH.

Zastupljeni su proizvođači iz svih industrijskih oblasti u BiH, a sajam je izložbeno-prodajnog karaktera.

  • Cilj je da promoviramo domaće firme i njihove proizvode, te općenito afirmiramo domaću privredu u vrijeme recesije, kazala je Feni potpredsjednica Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH" Dajana Resić.

Ona je navela kako će se građani na sajmu moći uvjeriti da BiH ima veliki broj kvalitetnih firmi i domaćih proizvoda.

Zainteresiranost građana je velika, te je od samog otvaranja sajma zabilježena značajna posjećenost.

Posjetioci će u direktnom kontaktu s privrednicima moći saznati više o njihovom asortimanu proizvoda, te stanju na bh. tržištu.

Sajam domaće privrede održava se već drugu godinu zaredom, a ove godine je broj učesnika skoro udvostručen.

Na sajmu među ostalim učestvuju FDS, Jasal Sarajevo, Oaza Tešanj, Sarajevski kiseljak, Vispak Visoko, Eko farma Vareš, Mlin Ustikolina Goražde, Ars Nova Fojnica, Bimal Brčko i drugi.

Sajam su svečano otvorili načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjednik Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće" Admir Kapo.