Mostar
0

Otvoren sajam "Dani trešnje 2010."

FENA
Mostar
Mostar
Predsjednik Vlade Federacije BiH Mustafa Mujezinović otvorio je danas u Bijelom Polju kod Mostara Osmi međunarodni sajam "Dani trešnje 2010.".

U svome obraćanju Mujezinović je pozdravio sve prisutne i podržao održavanje sajma, kao i sve one koji ga podržavaju i pomažu u njegovoj organizaciji.

"Vlada Federacije BiH podržava direktora Sajma Salema Bubala. Nadamo se da će sajam svake godine biti sve bolji i ljepši te da će uspješno prezentirati naše mogućnosti u poljoprivredi i turizmu, gdje su naše šanse dosta velike", kazao je Mujezinović.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić te istaknuo značaj sajamske manifestacije "Dani trešnje".

"Već osmu godinu zaredom Međunarodni sajam 'Dani trešnje' održava se nakon Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru. Mostar se tako iznova potvrđuje kao sajamsko središte i susretište izlagača iz raznih zemalja s ciljem promoviranja, gospodarstva, turizma, poljoprivrede i prehrane", kazao je Bešlić.

Inače, Sajam se održava na sportskom igralištu Osnovne škole Bijelo Polje kod Mostara. Na trodnevnoj manifestaciji, koju organizira Turističko udruženje Sjever-Potoci, nastupa oko 150 izlagača iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Italije i BiH.

Pokrovitelj je Sajma Federalna vlada i Grad Mostar, a partner Udruženje za ruralni razvoj "Eco-line" iz Mostara.