biznis
0

Otvoren prvi Maxi supermarket u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Kompanija Delhaize BH koja je dio međunarodnog trgovinskog lanca Delhaize Group sa sjedištem u Belgiji, otvorila je prvi Maxi supermarket u Sarajevu, u Paromlinskoj 34.

Maxi supermarket u Sarajevu na 600 kvadratnih metara prodajnog prostora kupcima nudi gotovo 7.000 proizvoda vodećih domaćih i svjetskih proizvođača. Novinu u ponudi čine artikli privatne robne marke ''365'' koji potrošačima osiguravaju dobar kvalitet po pristupačnoj cijeni. Riječ je o prehrambenim i neprehrambenim proizvodima ''za svaki dan'' koji se mogu naći i u drugim prodavnicama Delhaize u Evropi.

Potrošačima u Sarajevu na raspolaganju stoje i Maxi pijaca sa raznovrsnom ponudom voća i povrća kao i Maxi pekara sa uvijek svježim hljebom i pecivima. Za odličnu uslugu po kojoj su Maxi supermarketi prepoznatljivi, zaduženo je 30 zaposlenih u ovom objektu.

U skladu sa svojim opredjeljenjem za društveno odgovorno poslovanje i nastojanje da pomogne lokalnoj zajednici i ustanovama od javnog značaja, kompanija Delhaize BH je povodom otvaranja svog prvog prodajnog prostora u Sarajevu donirala tehničku opremu Centru za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece, djece oboljele o autizma i cerebralne paralize ''Vladimir Nazor''. Donaciju je direktoru Centra Zulfi Ahmetoviću uručio direktor kompanije Delhaize BH Vladimir Đilas.