biznis
0

Otvoren novi pogon firme "Prevent Goražde“

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U goraždanskom naselju Vitkovići danas je počeo s radom novi pogon firme "Prevent Goražde".

Riječ je o pogonu za proizvodnju autopresvlaka u koji su investirana značajna finansijska sredstva.

"Ukupna vrijednost investicije iznosi oko dva miliona KM, od čega je u sam objekt uloženo 800.000 KM. Autopresvlake u ovom pogonu radit će se za Volkswagen", kazao je direktor firme "Prevent Goražde" Haris Rahman, dodajući da će otvaranje novog pogona značiti i nova upošljavanja.

"Planiramo prijem novih radnika tokom 2011. godine, tako da ćemo sa sadašnjih oko 100 radnika taj broj povećati na oko 250 zaposlenih. Tu je naravno i firma 'Prevent-Safety' koja je sada poseban subjekt u kojem oko 60 zaposlenih radi na proizvodnji zaštitne opreme", kazao je direktor Rahman.

Firma "Prevent Goražde" jedna je od onih koje su se među prvima uključile u akciju pomoći stanovništvu pogođenom poplavama na području općine Goražde. Pored deset individualnih stambenih objekata za čiju rekonstrukciju je ova firma izdvojila oko 50.000 KM. Pomoć u sanaciji posljedica poplava „Prevent Goražde“ pružio je i Kantonalnoj bolnici Goražde te dječijem vrtiću "SOS Kinderdorf".

Samo u ovoj godini kroz pomoć brojnim ustanovama i sportskim kolektivima na području Goražda, ova firma izdvojila je oko 130.000 KM.