biznis
0

Otvoren generalni bh. sajam "ZEPS 2011."

FENA
lan Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović proglasio je danas otvorenim 18. generalni bh. sajam ZEPS 2011. i 8. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal 2011. u Zenici.

Na sajamskoj površini od 19.025 metara kvadratnih od 4. do 9. oktobra predstavit će se 421 izlagač iz 25 država.

Karakteristika ovogodišnjeg ZEPS-a, čiji je organizator Poslovni sistem RMK, jest sedam kolektivnih izložbi na kojima će se predstaviti privrede Češke Republike, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Zeničko-dobojskog kantona te Komorskog sistema BiH.

"Ovaj sajam je dokaz da su privrednici vitalniji od političara, koji imaju veliku obavezu prema tim privrednicima“, rekao je Izetbegović, pozivajući privrednike iz regiona na veće i snažnije udruživanje radi zajedničkog interesa, ekonomskog prosperiteta.

Tokom ceremonije svečanog otvorenja najvećeg sajma u BiH, gostima su se obratili i načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović, premijer ZDK-a Fikret Plevljak, te ambasador Češke Republike u BiH Tomaš Szunyog, koji je podsjetio da vlada njegove države od 2006. finansijski podržava učešće čeških privrednika na ZEPS-u.

Tokom sajma čijih je dosadašnjih 17 izdanja posjetilo oko 1,2 miliona ljudi bit će organiziran velikih broj pratećih manifestacija.