Centar Skenderija
0

Otvoren 28. sajam "Interio '10"

FENA
Međunarodni sajam šumarstva, drvne industrije, namještaja i unutrašnjeg uređenja "Interio 10", njegovo 28. izdanje, otvoren je danas uz prigodnu svečanost u Centru Skenderija, a trajat će do 22. marta.

Izložbeni dio prostire se na više od 10.000 metara kvadratnih prostora u dvije dvorane, a proizvode će izložiti više od 160 izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Turske, Austrije, Italije, Poljske, Mađarske i Njemačke.

Sajam će, pored prezentacije proizvoda i usluga, pružiti i direktnu komunikaciju između proizvođača, distributera i krajnjeg kupca, ali i poslovni razvoj, saznanja o novim dostignućima te dostupnost kvalitetnih proizvoda po povoljnijim sajamskim cijenama.

Ovogodišnji "Interio" otvorio je premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović, poželjevši poslovni uspjeh prvenstveno domaćim proizvođačima, ali i gostima iz drugih zemalja, kako bi našli svoj dio tržišta u BiH. Cilj je osigurati promet koji će privredu BiH učiniti održivom i samoodrživom.

"Osmijehe na lica ćemo vratiti samo ako budemo vidjeli neku perspektivu i mogućnost za rad, a da bi se to desilo potrošač je najvažniji i tek onda se krug zatvara. Mislim da su ovi sajmovi najbolja prilika da na jednom mjestu imamo i proizvođača i trgovca i potrošača zadovoljnog, te da proizvodni ciklus da svoj rezultat", kazao je premijer Mujezinović.

Goste je pozdravio i generalni direktor Centra Skenderija Suad Džindo, naglasivši da su organizatori izuzetno zadovoljni odzivom i interesovanjem izlagača upkos krizi ne samo u BiH nego i u svijetu. Ocijenio je da ova manifestacija ima ne samo sajamski značaj nego i turistički i svaki drugi za grad Sarajevo i BiH.

Istaknuo je da su izlagači za sajam pripremili inovacije, ali i prezentaciju proizvoda evropskih i svjetskih standarda u ovoj oblasti, kao i značajne sajamske popuste.

Na sajmu će svoje proizvode na zajedničkom štandu predstaviti i devet bh. proizvođača namještaja

Direktor Misije USAID u BiH Allan Reed kazao je da ta organizacija vjeruje u potencijale drvne industrije BiH, te da je važno da naša zemlja ima sajam za tu ključnu industriju kako bi okupio globalne kupce proizvoda izrađenih od drveta. Posebno je naglasio značaj zajedničkog nastupa bh. proizvođača namještaja na jednom štandu.