Nedovoljno putnika iz dijaspore?
0

Otkazan prvi let Chicago - Zagreb - Beograd

FENA
Air Plus, charter firma sa sjedištem u Chicagu, otkazala je prvi izravni let na liniji Chicago -– Zagreb - Beograd predviđen za danas.

Avion je trebao poletjeti u petak navečer po mjesnom vremenu s aerodroma Rockford u Michiganu i sletjeti u subotu u Zagreb u 13.40 sati, te u Beograd u 16 sati. Povratak je bio predviđen za nedjelju.

Na zagrebačkom aerodromu jutros su dobili kratku informaciju da je let otkazan, bez ikakva obrazloženja. Pretpostavlja se da je razlog slab interes putnika.

Air Plus svojim je korisnicima ponudio jednom sedmično non-stop letove za Zagreb, s nastavkom leta za Beograd, što bi bili prvi direktni letovi iz SAD-a za Hrvatsku nakon 20 godina.

Kompanija je za letove namjeravala koristiti avione Boeing 767s (235 putničkih mjesta) u vlasništvu američke kompanije Air Swift, iz Phoenixa u Arizoni, koja sa svojih 11 aviona obavlja "charter" letove za velike sportske klubove i turističke agencije.

Air Plus i Air Swift dobili su dopuštenje za održavanje linije Chicago - Zagreb - Beograd i nazad od 17. juna do 29. decembra. Zasad je otkazan samo ovaj inauguralni let i nije poznato šta će biti s linijom u budućnosti.