Sarajevo-x.com vas nagrađuje
0

Osvojite CPE edukacije u Sarajevu i Tuzli

Sarajevo-x.com
Povodom otvaranja Centra za poslovnu edukaciju (CPE) Sarajevo, Sarajevo-x.com i CPE organizuju nagradnu igru u okviru koje možete osvojiti tri besplatne edukacije po izboru sretnih dobitnika.

Sretni dobitnici mogu birati bilo koji kurs iz ponude CPE Sarajevo, a svi ostali učesnici svojom prijavom na nagradnu igru stječu pravo na 10% popusta prilikom upisa u CPE Sarajevo i CPE Tuzla. Ovaj nagradni popust vrijedi do 31.12.2009. godine.

Učestvuj u nagradnoj igri i osvoji edukaciju u Centru za poslovnu edukaciju

O Centru za poslovnu edukaciju

U protekle tri godine, Centar za poslovnu edukaciju Tuzla izrastao je u vrhunsku ustanovu za prijenos znanja iz oblasti biznisa, informatičkih tehnologija i engleskog jezika. Od novembra 2009. godine, Centar za poslovnu edukaciju počinje sa radom i u Sarajevu, na adresi Muhameda Kantardžića 5/3 (zgrada Svjetlosti).

CPE obezbjeđuje ekspertizu i resurse neophodne za potpunu realizaciju vaših obrazovnih ciljeva. Naš edukacijski proces kombinuje informatiku i engleski jezik i njihovu primjenu u poduzetničkom i administrativnom okruženju, te su naši programi kreirani tako da vam pruže znanja koja su korisna i primjenjiva u stvarnom svijetu i svakodnevnom poslovanju. Dugogodišnje iskustvo u edukaciji garantuje da naši predavači znaju kako da na interesantan način prenesu svoje znanje. Svi su fakultetski obrazovani, iskusni predavači, sa zavidnom „kolekcijom“ dodatnih edukacija i međunarodno priznatih certifikata. CPE kombinira različite metode edukacije, od neophodnih teoretskih nastavnih cjelina, preko rada na praktičnim zadacima, do interaktivnih i diskusionih radionica, seminarskih radova, prezentacija i snalaženja u praktičnim problematičnim situacijama.

Klijenti mogu birati prijepodnevne ili poslijepodnevne termine radnim danom ili subotom, a nastava se odvija u malim grupama od 6 do 12 polaznika. Za one koji žele da maksimalno iskoriste svoje vrijeme, obezbijedili smo termine za besplatne konsultacije i vježbe.

• 3 učionice sa po 11-14 HP notebook računara i brzim Internetom • Video projektor, štampač, skener, digitalni foto aparat, web kamera • Mini biblioteka • Klimatizacija, ventilacija, ergonomski oblikovane kožne fotelje • Pristup za osobe sa invaliditetom • Kafeterija za pauze i odmor • Lokacije u centru Sarajeva i Tuzle

Programi edukacije

ENGLESKI JEZIK

Naš je nastavni plan i program prilagođen svim uzrastima polaznika i utemeljen je na najsavremenijim svjetskim metodama, koje osim usvajanja jezika uključuju i približavanje kulture naroda čiji se jezik uči. Istaknuti stručni tim mladih profesora na pristupačan, inovativan i kreativan način pobuđuje kod polaznika interes, motivaciju i ljubav prema stranom jeziku. U našoj nastavi osim udžbenika renomiranih stranih izdavača koristimo i suvremena pomagala i druge dodatne materijale čime se, trudimo učiniti proces učenja zanimljivim i zabavnim. Svakog mjeseca dostupni su besplatni dodatni časovi konverzacije sa predavačima sa engleskog govornog područja (native speakers).

OPĆI ENGLESKI - Longman New Cutting Edge program

Sve što očekujete od svjetski popularnog kursa…i više. Od početnog do naprednog stepena, ovaj program polaznicima daje kompletno praktično znanje gramatike, govora, riječnika i funkcionalnog jezika za svakodnevnu upotrebu. New Cutting Edge je najpopularniji program za učenje engleskog jezika u Evropi, a sastoji se od 6 stepeni. Nakon završetka posljednjeg stepena u sklopu kurikuluma New Cutting Edge, za sve zainteresovane bit će dostupan i dodatni pripremi kurs za polaganje međunarodno priznatog certifikata First Certificate in English (FCE), koji izdaje University of Cambridge ili TOEFL testa.

POSLOVNI ENGLESKI – Oxford University Business Benchmark program

Program je namjenjen polaznicima koji se spremaju za poslovnu karijeru ili polaznicima koji već rade, a zainteresovani su da unaprijede svoje znanje poslovnog engleskog jezika. Učenje poslovnog engleskog se razlikuje od opšteg engleskog po izboru materijala i konteksta za slušanje i čitanje, kao i po izboru leksike u gramatičkim vežbama i vokabularu. Business Benchmark koji je razvio University of Cambridge predstavlja najnapredniji program učenja poslovnog engleskog jezika. Nakon završenog programa Business Benchmark, također spremamo polaznike za polaganje međunarodno priznatog certifikata Business English Certificate (BEC), koji izdaje University of Cambridge.

Program poslovno-informatičkog osposobljavanja

Programi iz ove grupe su namenjeni svima koji se prvi put susreću sa svijetom računara, ali i onima koji žele da savladaju napredne tehnike rada. Koristeći programe iz ove grupe, korisnik se upoznaje sa svim aspektima svakodnevne upotrebe računara u lične i poslovne svrhe. Oblasti koje se izučavaju su: osnove informacionih tehnologija, Windows XP, Internet, Word, Excel, Power Point, Access, poslovna korespodencija, upravljanje vremenom i projektima. Ovaj program se sastoji od dva stepena – osnovnog i naprednog. Nakon uspješno završene edukacije, polaznici su spremni za polaganje ECDL i Xpert međunarodnih certifikata.

Program grafičkog i web dizajna

Program grafičkog i web dizajna ima za cilj osposobiti polaznika za korištenje grafičkih aplikacija Corel Draw, Adobe Photoshop i Adobe Dreamweaver, tj. softvera za vektorsko crtanje, rastersku obradu fotografija i izradu web stranica. Polaznik stiče široka saznanja na području grafičke struke koja omogućava samostalnu konkretizaciju grafičkih kreacija kako za tisak tako i za izradu web stranica, te kreiranje web stranica koristeći HTML i css. Ovaj program se sastoji iz tri stepena – osnovni, napredni i web.

Društveno odgovorno poslovanje

Potrebno je posebno istaći još jednu odrednicu rada Centra, a to je društveno odgovorno poslovanje. Odlučni smo pružiti mogućnost edukacije i onim kategorijama stanovništva koje, iz različitih razloga, u stanju socijalne potrebe. Omogućili smo besplatne edukacije polaznicima iz prognaničke populacije, djeci bez roditeljskog staranja, žrtvama mina, osobama sa onesposobljenjem, a sve u saradnji sa specijaliziranim ustanovama i institucijama koje se bave problemima ovih kategorija stanovništva. Besplatnu edukaciju i certifikate od početka našeg rada je na ovaj način steklo preko 50 polaznika.

Kontakt informacije

Centar za poslovnu edukaciju Sarajevo Muhameda Kantardžića 5/3 (zgrada Svjetlosti), Sarajevo Tel: 033 260 505 Fax: 033 260 506 Email: [email protected]

Centar za poslovnu edukaciju Tuzla Trg slobode 16 (BIT Centar), Tuzla Tel: 035 245 222 Fax: 035 245 221 Email: [email protected]

Web: www.cpe.ba

Učestvuj u nagradnoj igri i osvoji edukaciju u Centru za poslovnu edukaciju