"Dobro 09"
0

Osam finalista za titulu najodgovornijeg preduzeća

FENA
Izbor društveno odgovornog preduzeća godine "Dobro 09" u organizaciji Fondacije Mozaik ušao je u finalnu fazu.

Prvostepena komisija, sastavljena od relevantnih stručnjaka, odabrala je osam finalista.

Članovi komisije su na osnovu dostavljenih aplikacija odabrali preduzeća koja su tokom protekle godine svojim aktivnostima pokazala da brinu o zajednici u kojoj djeluju, svojim uposlenicima i životnoj okolini.

Finalisti u kategoriji "Korporativna filantropija" (veliko/srednje preduzeće) su BH Telecom d.d. Sarajevo, Bobar Grupa i Širbegović d.o.o., dok su finalisti u kategoriji „Odgovorne poslovne prakse“ (veliko/srednje preduzeće) Coca Cola Hellenic BiH, Mi-Bospo i Podravka d.o.o. Sarajevo.

"U kategoriji mala/mikro preduzeća, na žalost, nismo dobili dovoljan broj preduzeća koja zadovoljavaju osnovne kriterije, pa je preporuka prvostepene komisije vrhovnoj komisiji da se preduzeću Herba Krajina d.o.o. dodijeli specijalna nagrada u oblasti "Odgovorne poslovne prakse", a preduzeću Procter & Gamble Sarajevo d.o.o. u oblasti "Korporativna filantropija", rekla je Emira Mešanović, izvršna direktorica "CSR Plus" koja je vodila sastanak prvostepene komisije.

"Naredni korak su verifikacijske posjete finalistima, kako bi vrhovna komisija imala dovoljno informacija za odabir pobjednika.“, istakao je Zoran Puljić, direktor Mozaika.

Fondacija Mozaik želi ovim izborom da promovira uspješne primjere društveno odgovornog poslovanja, kao i sam koncept društvene odgovornosti i da na uspješnim primjerima pokaže da je "dobro biti dobar", saopćeno je danas iz Fondacije Mozaik.