biznis
0

Osam berzi regiona organizira investicionu konferenciju

FENA
Prva regionalna investiciona konferencija (Regional SEE Capital Markets Day), koju organizira osam berzi jugoistočne Evrope, bit će održana 11. juna u Zagrebu. Cilj ove konferencije, na kojoj učestvuju Sarajevska, Banjalučka, Beogradska, Ljubljanska, Makedonska, Nex berza, Montenegro i Zagrebačka, jeste promoviranje ulaganja na regionalna tržišta kapitala i privlačenje većeg broja investitora.

U okviru konferencije prezentacijom uprava preduzeća bit će predstavljena 24 najveća preduzeća koja su listirana na spomenutim berzama. Pored toga bit će održani i pojedinačni sastanci investitora i preduzeća.

S Banjalučke berze investitorima će se predstaviti preduzeće s najvećom vrijednošću (najveća tržišna kapitalizacija) - Telekom Srpske.

Organizacija regionalne investicione konferencije je prvi projekt regionalnih berzi, u okviru potpisanog "Memoranduma o saradnji“ regionalnih berzi. Berze ovim projektom zajednički žele da daju doprinos u prepoznavanju regije kao investiciono atraktivnog prostora. Očekuje se da će konferencija pomoći u jačanju investicione klime i povjerenja investitora u ovaj region.

Na konferenciji će biti prisutno više od 150 institucionalnih investitora, te će biti održano više od 160 individualnih sastanaka između investitora i preduzeća.

U toku ove godine regionalne berze će organizovati još jednu investicionu konferenciju koja će bit održana u toku jeseni u Beču, najavljeno je danas iz Banjalučke berze.