biznis
0

Opća rasprava FERK-a u četiri bh. grada

Sarajevo-x.com
Regulatorna komisija za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine-FERK, održat će Opće rasprave na temu Nacrta odluke o Regulatornom kontnom planu (RKP) i Upute za primjenu Regulatornog kontnog plana.

16.6.2008. godine u Mostaru, u prostorijama FERK-a u 12 sati, 17.6.2008, u Livnu, u zgradi Vlade Hercegbosanske županije, u dvorani za sastanke, na adresi Stepana II Kotromanića u 12 sati, 18.6.2008. u Tuzli u Hotelu Tuzla s početkom u 13 sati i 19.6.2008. 2008. godine, u Sarajevu, u Hotelu Holiday Inn u 12 sati.

Na opće rasprave mogu doći sve zainteresirane fizičke i pravne osobe kojima će se pružiti mogućnost davanja komentara na Nacrt odluke o Regulatornom kontom planu i Upute za primjenu Regulatornog kontnog plana, obavještavaju iz press službe FERK-a.

Nacrtom odluke o RKP-u propisuje se kontni plan za vođenje knjigovodstvene evidencije i izradu financijskih izvješća u regulatorne svrhe. Elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, distribucije, opskrbe električnom energijom I. i II. reda unutar jednog elektroprivrednog društva moraju biti računovodstveno razdvojene i razdvojene od drugih djelatnosti, kako bi se mogao utvrditi potreban prihod za svaku djelatnost posebno, a sve u cilju kontrole postojanja unakrsnog subvencioniranja između različitih licenciranih elektroenergetskih djelatnosti, kao i unakrsnog subvencioniranja između reguliranih djelatnosti i tržišnih djelatnosti.

Preslike Nacrta odluke o RKP-u, Upute za primjenu RKP-a i Obrazloženja uz navedene nacrte mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati u sjedištu FERK-a, na protokolu, Blajburških žrtava 33 u Mostaru ili na web stranici FERK-a www.ferk.ba.

Zainteresirane pravne i fizičke osobe mogu podnositi i pisane komentare koji se mogu dostavljati na adresu FERK-a ili na e-mail: [email protected] do 20.6.2008. godine do 12 sati, kada ističe rok za podnošenje pisanih komentara. Pisani komentari moraju biti potpisani.