Noviteti iz Lutrije BiH
0

Online promo igra "Zamisli dobiješ" za korisnike Facebooka

Sarajevo-x.com
Lutrija Bosne i Hercegovine od srijede, 22. decembra, donosi iznenađenje igračima igre na sreću Loto 6/42. Riječ je o jedinstvenoj online promotivnoj igri kakvu još nije realizirala niti jedna Lutrija u regionu.

"Cilj nam je prikazati Loto kao modernu igru koja prati svjetske trendove i približava se mladima koji većinu vremena provode na Internetu, a posebno Facebooku i sličnim društvenim mrežama. Zato smo kreirali stranicu www.zamislidobijes.ba na kojoj ćemo pokrenuti veliko takmičenje u kreativnosti, a najkreativnije autore ćemo nagraditi učešćem u TV emisiji", pojasnila je Alma Ajanović, šefica promocije Lutrije BiH.

Zadatak učesnika online promotivne igre jeste da odgovore na temu sedmice kreativnim video ili foto radom. Tema se objavljuje svake srijede, a prijavljivanje radova, kao i glasanje za iste traje do narednog utorka u 18 sati, kada se proglašavaju dva najkreativnija autora.

"Najkreativniji autori dobijaju priliku da budu gostujući igrači u TV emisiji Loto narednog utorka. To znači da samim dolaskom u emisiju dobijaju minimalno 600 KM, a uz malo sreće do kraja emisije mogu osvojiti i mnogo više. Da bi učestvovali u online promo igri, odnosno da bi prijavili svoj radi, igrači moraju prethodno izvršiti uplatu minimalno jedne kombinacije za tekuće kolo Lota", rekla je Ajanović.

Web stranica www.zamislidobijes.ba je povezana sa Facebookom, tako da je glasanje, tj. "lajkanje" prijavljenih radova moguće jedino ukoliko posjedujete Facebook profil.

Pored oficijelne stranice, kreirana je i Facebook stranica "Zamisli dobiješ" na kojoj će se objavljivati sinhronizirano sve promjene sa oficijelne stranice, a također će biti omogućene diskusije svima zainteresiranim.

Stranica www.zamislidobijes.ba zvanično počinje sa radom u srijedu, 22.12., kada počinje i prvi krug promo igre. Završetak igre je planiran za 23. mart 2011.