PSBiH
0

Održana prezentacija energetskog sektora

FENA
U Sarajevu je danas u Parlamentarnoj skupštini BiH, u organizaciji Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj, održana prezentacija Energetskog sektora poslanicima i delegatima PSBiH s ciljem upoznavanja s reformom sektora, Energetskoj zajednici jugoistočne Evrope i međunarodnih obaveza BiH u reformi Energetskog sektora.

Prezentacija je održana u saradnji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH s USAID/REAP projektom - Projekt regulatorne i energetske pomoći.

Na prezentaciji, su između ostalog, poslanici i delegati PSBiH upoznati s radnjama koje su do sada preduzete u okviru reforme sektora, preostalim obavezama u okviru reforme te trenutnim aktivnostima i planovima rada komisija, operatera i elektroprivreda koje su vršile prezentaciju.

Prezentaciju su vršile Državna regulatorna komisija za električnu energiju, Regulatorna komisija za električnu energiju Federacije BiH, Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske, Elektroprijenos-Elektroprenos BiH, Nezavisni operator sistema u BiH, Elektropivreda BiH, Elektorprivreda Republike Srpske i Javno preduzeće Elektroprivreda HZHB Mostar, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.