biznis
0

Održan sedmi tradicionalni QSS Enterprise Day

Sarajevo-x.com
U Hotelu Sarajevo prošle sedmice održan je tradicionalni QSS Enterprise Day event. Ovaj jednodnevni događaj je sedmi put organizovala domaća IT kompanija QSS, a posjetilo ga je nešto više od 200 gostiju, većinom zaposlenih u IT odjelima u finansijskom, telekomunikacijskom, privatnom i javnom sektoru.

Fokus okupljanja je bio na predstavljanju IT rješenja koja će omogućiti podizanje poslovanja kompanija na viši nivo, a posjetioci su mogli poslušati prezentacije vodećih IT kompanija u svijetu, kao što su Microsoft, Check Point, HP, IBM, Oracle, VMware, FalconStor, Adobe i Symantec. Priznata analitička kuća IDC Adriatics je u svojoj prezentaciji iznijela preliminarne rezultate stanja na bh IT tržištu u 2009. godini, kao i predviđanja za 2010. godini, što je gostima bilo posebno interesantno s obzirom na to da je do ovih rezultata veoma teško doći.

Za goste je po završetku organizovan koktel i koncert grupe Scripta, a izvučen je i dobitnik najpoželjnijeg uređaja današnjice, Apple iPada, što će sretnog dobitnika zasigurno učiniti jednim od prvih građana Bosne i Hercegovine kojima će ovaj uređaj biti isporučen.

Kako ističu iz QSS-a, prezadovoljni su reakcijama gostiju i učesnika, kao i samim odzivom. Činjenica da je devet vodećih IT kompanija u svijetu prepoznalo značaj ovog eventa i odlučilo ga podržati, dovoljno govori o kvalitetu QSS Enterprise Daya, a tradicija će zasigurno biti nastavljena i u narednim godinama.