Sajam turizma Mostar 2009.
0

Održan sastanak odbora Međunarodnih dana turizma

FENA
U Mostaru je danas održan prvi sastanak Organizacijskog odbora Međunarodnih dana turizma - Sajma turizma Mostar 2009, izložbeno-sajamske i promotivno-edukativne manifestacije koja će se održavati od 31. marta do 4. aprila u Mostaru.

Nositelji su ovog projekta Regionalna razvojna agencija Hercegovine REDAH i turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

Po riječima predsjednika Organizacijskog odbora Ivana Jurilja, cilj je Međunarodnih dana turizma-Sajma turizma "Mostar 2009" da se, uz izložbeni program, nizom promotivnih i edukativno-stručnih aktivnosti ponudi više informacija o turističkoj ponudi i turističkim proizvodima koji su tipični za turističku ponudu regije Hercegovine, Federacije BiH i BiH.

"Također, želimo da se na Međunarodnim danima sajma stručno progovori o perspektivama turizma i privuku investicije za tu granu, te predstave projekti koje realiziraju turističke zajednice zadužene za promicanje turističkih vrijednosti. I, napokon, da se potakne oživljavanje vrijednih resursa tradicionalnih obrta i tradicijske kulturne baštine u svrhu stvaranja domaćeg turističkog branda", kazao je predsjednik Odbora Ivan Jurilj.

Članovi Organizacijskog odbora složili su se da je u pripremi Međunarodnih dana turizma-Sajma turizma Mostar 2009. potrebno poduzeti sve aktivnosti kako bi se nesumnjivi turistički potencijali regije Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine predstavili u najboljem svjetlu sudionicima turističke industrije, korisnicima turističkih usluga, potencijalnim investitorima i medijima koji prenose poruku o ponudi turističke destinacije.

Podršku realizaciji ovoga projekta dao je federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg, koji je ujedno prihvatio i članstvo u Organizacijskom odboru, te predstavnici federalnoga ministarstava razvoja, poduzetništva i obrta, kao i trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a. Potporu su svojom nazočnošću dali i predstavnici obrtničkih komora Federacije BiH i HNK-a te Organizacija Hercegovački STAP i udruženja vinogradara i vinara iz Hercegovine.