Mostar
0

Održan sastanak o poslovnim i industrijskim zonama

FENA
Predstavnici Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar zajedno s predstavnicima drugih razvojnih agencija u Federaciji BiH, te načelnici općina, u kojima su u tijeku projekti osnutka poslovnih zona, održali su u Mostaru sastanak.

Kako je priopćeno iz LiNK-a, na sastanku je bilo riječi o poslovnim zonama i inkubatorima te o industrijskim zonama i tehnološkim parkovima.

Kroz interdisciplinaran pristup i raspravu svih sudionika doprinos su dali i predstavnici HA Hessen-Agentur BH sa sjedištem u Sarajevu na čelu s direktorom Dieter Kreuziger koji je njemačka iskustva na tu temu prezentirao institucijama vlasti i predstavnicima agencija u FBiH.

Tijekom sastanka ministar Kunić je govorio o operativnim planovima Vlade FBiH i stanju razvijenosti i prijedlogu mjera za rast i razvoj malog i srednjeg poduzetništva u FBiH.

Kunić je istaknuo važnost cjelokupnog okruženja za poduzetništvo i implementaciju novih tehnologija s visokim stupnjem koristi uz optimalnu poduzetničku infrastrukturu.

Predsjednik Udruženja LiNK Tomislav Majić kazao je kako se jedino sinergijskim radom svih zainteresiranih strana mogu ustrojiti poslovne zone i inkubatori koji će dovesti do razvoja i otvaranja novih radnih mjesta.

Inače, Udruženje LiNK već preko godinu dana kontinuirano se bavi projektom osnivanja Poduzetničke zone u gradu Mostaru, saopćeno je iz udruženja.