Srebrenica
0

Odabran novi izvođač radova na izgradnji hotela

FENA
Nakon problema oko izgradnje novog hotela u centru Srebrenice, situacija je stabilizirana promjenom izvođača radova i poslovi teku planiranim tokom.

Obrušavanje zemlje, pojava klizišta i odron ceste u neposrednoj blizini gradilišta hotela, samo su neki od problema s kojima dosadašnji izvođači radova nisu uspjeli da izađu na kraj. Nakon što su radovi na izgradnji hotela prepušteni građevinskoj firmi ’’Meister ’’ iz Živinica, problemi su sanirani i aktivirani su novi radovi.

’’Došlo je do zamjene izvođača radova obzirom da poslovi nisu išli onakvim tokom i dinamikom kakvom je trebalo. Komplet projekat ostaje isti, osim dijela koji se tiče garažnih mjesta. Fabrika duhana Sarajevo je sad sasvim opreznije prišla svemu ovome. Radit će se etapno, od zemljanih radova, pa kasnije konstruktivnog dijela i na kraju završnih radova. Nadamo se da će u toku ove godine biti završen ovaj hotel, kaže Mirsad Mustafić, načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove u općini Srebrenica.

Fabrika duhana Sarajevo za izgradnju ovog hotela visoke kategorije uložit će oko 10 miliona KM, a kako je planirano, zaposlit će se oko 50 radnika. Srebreničani se nadaju da će se, stavljanjem u funkciju ovog objekta, ubrzati razvoj turizma u općini.