Inspekcija TK
0

Od 137 komada hljeba, samo 35 ima propisanu težinu

FENA
Inspekcijski timovi tuzlanske Kantonalne uprave za inspekcijske poslove kontrolirali su težinu hljeba "Klas" Lukavac te utvrdili da od 137 samo 35 komada hljeba ima odgovarajuću težinu dok su 102 hljeba imala težinu manju od deklarirane.

"Od ukupno kontroliranih 137 komada hljeba 'Klas' pekarne Lukavac, težine od 350 grama samo 35 komada odgovara, a 102 komada hljeba ima manju težinu od deklarirane ili 74,45 posto", kazao je glavni kantonalni inspektor za promet roba, usluga i prometa Nedžad Bešlić.

Po njegovim riječima, inspekcija kantonalne uprave je u svim dosadašnjim kontrolama kao i kontroli Klasovog hljeba 350 grama profesionalno i nepristrano bez političke ili bilo kakve druge pozadine izvršila inspekcijski nadzor.

Bešlić je istaknuo da cilj kontrole nije bio narušavanje ugleda kompanije "Klas" nego utvrđivanje činjenica.

Kontrola hljeba uslijedila je nakon prijave predsjednice Udruge potrošača Tuzlanskog kantona Gordane Bulić da je u supermarketu "Tuš" u Tuzli kupila hljeb čija je težina bila znatno manja od težine propisana deklaracijom. Nakon toga formirano je nekoliko inspekcijskih timova za izvršavanje kontrole, a jedan tim je upućen u prodajni objekt "Tuš" Tuzla.