biznis
0

Obilježeno 16 godina poslovanja ASA grupacije

FENA
ASA grupacija, koju čini više od 20 kompanija s oko 560 ljudi, obilježila je ovog vikenda 16 godina kontinuiranog rasta i uspjeha djelujući na području cijele BiH.

Zajedno s Preventom čini poslovni sistem s 28 kompanija i gotovo 5.000 zaposlenih, a ASA grupacija je vodeća bh. kompanija s domaćim kapitalom i nalazi se na 42. mjestu Adria Top 100 liste.

Prije šesnaest godina, ASA grupacija započela je poslovanje sa četiri uposlenika koja su bila angažirana u oblasti prodaje automobila, autodijelova i iznajmljivanju vozila, ali s razvojem poslovanja Grupacija je proširila svoje usluge i na oblasti transporta i špedicije.

U posljednjih nekoliko godina, ASA grupacija je ambiciozno zakoračila u finansijski sektor te danas nudi bankarske usluge, poslovno i investiciono savjetovanje, usluge osiguranja i leasinga, ali se bavi i marketingom i informacionim tehnologijama.

"Mi smo ambiciozni poslovni sistem, i težimo liderstvu u oblastima svog poslovanja", istaknuo je generalni direktor i predsjednik Uprave ASA Holdinga Peter Kroyer.

Istakao je da su motiviranost i posvećenost zaposlenika zaslužni za postignute rezultate ističući opredjeljenje Grupacije da služi kao most između stranih investitora i domaćih poduzetnika, saopćeno je iz ASA grupacije.