biznis
0

Novi ugovori BH Telecoma i Nokia Siemens Networksa

Sarajevo-x.com
Kompanije BH Telecom i Nokia Siemens Networks danas su u Sarajevu potpisale dva nova ugovora o isporuci opreme u vrijednosti 2.852.276 KM. Ugovore su potpisali generalni direktor BH Telecoma, Nedžad Rešidbegović i direktor Nokia Siemens Networksa za Evropu Giuseppe Donagemma.

Potpisani ugovori se odnose na isporuku opreme za proširenje softswitch-a NGN Faza II i nabavku hardverskih i softverskih alata za fiksnu telefoniju – NetManager.

"Ugovor o isporuci opreme za proširenje softswitcha NGN Faza II je značajan jer se ovim završava izgradnja mreže koja omogućava kvalitetnu isporuku usluga nove generacije prema našim korisnicima" rekao je generalni direktor BH Telecoma, Nedžad Rešidbegović.

Ugovor o nabavci hardverskih i softverskih alata za fiksnu telefoniju – NetManager, koji je na otvorenom tenderu dobila kompanija Nokia Siemens Networks, usmjeren je na izgradnju platforme za nadzor i upravljanje greškama – Fault Management.

Prilikom potpisivanja ugovora, direktor Nokia Siemens Networksa za Evropu Giuseppe Donagemma istakao je da novi ugovori s BH Telecomom, najznačajnijim telekomunikacijskim operatorom u Bosni i Hercegovini, potvrđuju dugogodišnje partnerstvo i saradnju na modernizaciji telekomunikacija Bosne i Hercegovine, te da je izgradnja kvalitetne mreže preduslov za pružanje atraktivnih usluga korisnicima.