biznis
115

Novi termin: Prvi let aviokompanije Bosnian Wand Airlines 25. januara za Atinu

Piše: E. S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Novi termin za prvi let aviokompanije Bosnia Wand Airlines (BWA) je zakazan za 25. januar u 8 sati za Atinu. Inauguracijski let kompanije koji je 9. januara trebao poletjeti za Amsterdam sa Sarajevskog aerodroma je otkazan zbog dopunskog treninga kabinskog osoblja.

Kako nam je rekla Elma Zećo iz press službe aviokompanije, svoj red letenja će otvoriti letom za Atinu s Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Tog istog dana kompanija će imati još dva leta: u 13:00 sati za Amsterdam, te u 19:20 za Malme.

"Planirani letovi će se održati. U toku je prodaja karata prema promotivnim cijenama", izjavila je Zećo za Klix.ba.

Kartu za Atinu zainteresovani mogu kupiti već od 19,99 eura, za Amsterdam već od 49,99 eura, a za Malme već od 29,99 eura. Iz Sarajeva ćemo imati također letove za Frankfurt i Štokholm. I za ove destinacije karte se mogu kupiti po promotivnim cijenama: Frankfurt već od 29,99 eura, a Štokholm 49,99 eura.

Let za Amsterdam koji je trebao biti inauguracijski je bio unaprijed otkazan kako bi kabinsko osoblje upotpunilo svoje znanje i pružilo najbolju uslugu putnicima, ranije su saopćili iz ove aviokompanije.

Avion koji će letjeti iz Sarajeva za Atinu, Štokholm, Bejrut, Geteborg, Amsterdam i Džedu se trenutno nalazi na aerodromu Charles de Gaulle u Parizu na redovnom sedmičnom pregledu.