biznis
0

Novi oblik saradnje Perutnine Ptuj sa BiH

NINA
Na trećem danu 7. međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2004. održana je novinarska konferencija Perutnine Ptuj, na kojoj je generalni direktor i predsjednik Uprave te tvrtke dr. Roman Glaser iscrpno predstavio tu uvelike poznatu firmu kao i njihove ciljeve za budućnost.

Glaser je kazao kako je ta firma sve više i više na tržištu Bosne i Hercegovine. Kao dokaz te tvrdnje Glaser je istaknuo jučerašnje osnivanje poduzeća Perutnina Ptuj BiH sa sjedištem u Sarajevu, te je kazao kako se za sada neće u BiH proizvoditi gotovi proizvodi, nego će se oni i dalje nastaviti uvoziti iz Slovenije.

Perutnina Ptuj je također potpisala ugovor o strateškoj suradnji s poduzećem Koko Džada iz Gračanice gdje su se udruženi potencijali oba poduzeća na opću korist.

Na novinarsko pitanje koliko je afera s GMO-om u Poli proizvodima u Hrvatskoj utjecala na Perutninu Ptuj, Glaser je kazao kako je vrlo malo potrošača prestalo kupovati njihove proizvode jer njihovi potrošači njima vjeruju, te da se štete kreću od 400.000 do 500.000 eura, što je za kompaniju koja je imala profit od 157 milijuna eura za prošlu godinu vrlo malo.

Glaser je na kraju istaknuo kako je nemoguće da se hrana s GMO-om pojavi na bosanskohercegovačkom tržištu, ali i da ta hrana nije toliko opasna za ljude jer su to potvrdili, i stalno potvrđuju, svi relevantni laboratoriji.