biznis
0

Novi DP Market otvoren u Zenici

Sponzorirani članak
Sasvim je sigurno da bi svaki grad i svaka društvena zajednica u Bosni i Hercegovini mogla pozavidjeti na savremenom multimedijalnom centru Ekran koji je od danas bogatiji za još jedan veliki bh. brend, DP Markete.

Slijedeći savremenu viziju poslovne ekspanzije firma Drvopromet d.o.o. sa svojim maloprodajnim lancem DP Marketi sa preko 70 poslovnih jedinica u potpunosti prati svjetske poslovne trendove, ostajući dominantan faktor i jedan od najjačih domaćih brendova.

U svjetskom ekonomskom okruženju, kada se privrede mnogo većih i razvijenijih zemalja nego što je naša okreću ka nacionalnim okvirima, potencirajući domaću ekonomiju i njenu potrošnju, otvaranje jednog ovakvog objekta u kojem svoju ponudu predstavljaju dvije značajne domaće bosanskohercegovačke firme uz ponudu domaćih proizvoda, zaista predstavlja veliki poslovni poduhvat, čije značenje daleko prevazilazi lokalni karakter.

Velikom broju zvanica i kupaca obratio se načelnik Općine Zenica Husein Smajlović, koji je presjekao vrpcu i zvaničnu otvorio jedan od najmodernijih objekata ove namjene u BiH.

I na kraju ono što je možda i najvažnije jeste da su radnici DP-a, njih 750, zajedno sa upravom odlučili da sredstva namijenjana za tradicionalnu prednovogodišnju zabavu ove godine doniraju Udruženju za pomoć osobama sa poteškoćama u razvoju "Svjetlost" iz Zenice. U ime udruženja ček u iznosu od 10.000 KM preuzela je Murisa Begagić.