biznis
32

Nove pogodnosti u Amko komercu – kupovina na rate

Klix.ba
Amko komerc, domaći lanac trgovina prvi je maloprodajni lanac koji kupcima pruža mogućnost kupovine prehrambenih artikala i robe široke potrošnje na rate. U saradnji sa Raiffeisen bankom, Amko komerc svim korisnicima Shopping kartice Raiffeisen banke omogućava plaćanje u mjesečnim ratama bez kamata i naknada.

Shopping kartica Raiffeisen banke je posebno kreirana Master Card revolving kreditna kartica – jedinstvenog, prepoznatljivog izgleda, koja donosi veliki broj pogodnosti kupovine.

"Krajem 2015. godine u trgovinam Amko komerca, implementirali smo specijalnu pogodnost kupovine za sve kupce - kupovina na rate. Svi korisnici Raiffeisen shopping kartice u našim marketima imaju mogućnost kupovine na rate od 0 – 6 mjeseci. Ova kartica našim kupcima daje mogućnost da nabave željene artikle odmah, plaćanje odgode na duži vremenski period, a da pri tome ne opterete kućni budžet", istakla je Minela Džuho menadžerica odjela za odnose sa javnošću.

Neposredno nakon obavljene transakcije kupovine ili podizanja gotovine Shopping karticom, korisnik dobija obavijest o izvršenoj transakciji putem SMS poruke. Navedena kartica produžava i trajanje redovne garancije za kupljenu tehniku koja se nalazi u asortimanu pojedinih objekata Amko komerca. Kao dodatnu pogodnost iz Raiffeisen banke ističu da je novac na MasterCard Shopping kartici osiguran do iznosa od 1.000 KM.