Vanjskotrgovinska komora BiH
0

Norvežani zainteresirani za uvoz kvalitetnog namještaja iz BiH

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Vanjskotrgovinskoj komori BiH (VTK BiH) održan je sastanak o mogućnostima saradnje BiH i Norveške. Predstavnici Agencije za promociju izvoza BHEPA i Grupacije drvne industrije VTK BiH sastali su se sa predstavnicima dvije kompanije iz Norveške s ciljem iznalaženja mogućih oblika saradnje dviju zemalja.

Na sastanku, koji je inicirala bh. ambasadorica u Kraljevini Norveškoj Elma Kovačević, predstavnici iz Norveške izrazili su posebnu zainteresiranost za uvoz kvalitetnog namještaja iz BiH.

Tim povodom predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH pozvali su predstavnike firmi iz Norveške da bude učesnici B2B susreta, koji će se u organizaciji SERDA i BHEPA i uz podršku Firma konzorcija BiH održati 17. marta u okviru sajma INTERIO 2011 u Sarajevu.

Sajam INTERIO 2011 prilika je da predstavnici iz Norveške, ali i drugih zemalja, stupe u direktni kontakt sa bh. proizvođačima namještaja, te obiđu sajam i vide proizvode oko stotinu bh. kompanija.

Na sastanku je predložena i mogućnost da u septembru ili oktobru ove godine Norveška bude zemlja domaćin B2B susreta između bh. i norveških kompanija iz oblasti drvne industrije, metalne industrije i organske hrane, saopćeno je iz VTK BiH.