biznis
0

Normaliziran promet Croatia Airlinesa

FENA
Promet Croatia Airlinesa je normaliziran i hrvatski nacionalni avioprijevoznik planira danas obaviti sve letove prema redovnom redu letenja, saopćeno je iz Croatia Airlinesa.

S obzirom da u ovom trenutku postoji dovoljan broj članova kabinskog osoblja za sve današnje letove u međunarodnom i domaćem prometu, kompanija očekuje da će sve putnike prevesti do njihovih odredišta bez ikakvih poremećaja, ističu iz Croatia Airlinesa.

Navode i da se zasad s masovnog bolovanja vratilo desetak članova kabinskog osoblja, a očekuje se da će ih se tokom dana vratiti još. Zbog toga kompanija očekuje da će se redovno stanje prometa održati i dalje.

Nakon što su u samo dva dana 42 člana kabinskog osoblja prijavila odlazak na bolovanje, Croatia Airlines suočio se s neplaniranim poremećajima u prometu te je u srijedu, 1. maja i četvrtak, 2. maja 2013. bio primoran otkazati ukupno 15 međunarodnih i pet domaćih letova.

Posljedice tih poremećaja je osjetilo oko hiljadu putnika, a prema preliminarnim podacima kompanija je dosad pretrpjela direktnu finansijsku štetu veću od 200 hiljada kuna (blizu 20.000 eura), kaže se u saopćenju.