biznis
88

No+Vello među 50 najboljih franšiza na svijetu

Brend No+Vello popeo se za 71 mjesto u odnosu na 2014. godinu. Prošla godina je bila veoma uspješna. Otvoreno je 87 novih centara u devet zemalja širom svijeta. Danas postoji preko 1300 centara u svijetu.

Svake godine, međunarodna konsultantska kuća Franchise Direct vrši rangiranje najboljih franšiza na svijetu koje posluju u barem dvije zemlje. Prilikom rangiranja uzimaju se u obzir vrijeme i resursi uloženi u strategije za međunarodnu ekspanziju, kao i finansijski rezultati protekle godine i korporativni razvoj kompanije.

Prema procjeni ove konsultantske kuće, No+Vello se nalazi na 41. mjestu među top 100 franšiza u svijetu, što znači da je napredovao za 71 mjesto u odnosu na prethodnu godinu. Tokom protekle poslovne godine, No+Vello je otvorio 87 novih centara u devet zemalja širom svijetu.

S pravom i dalje mogu tvrditi da su broj 1 među centrima za fotoepilaciju na svijetu jer su jedina firma iz ovog sektora koja je uopšte dospjela na listu.

Ova kompanija je osnovana u novembru 2007. godine i od tada bilježi stalni rast i ekspanziju. Danas postoji preko 1300 centara No+Vello u 16 zemalja. U Bosni i Hercegovini djeluju od 2010. godine. Glavni cilj ovog franšiznog lanca bio je pretvoriti se u svjetskog lidera među centrima specijalizovanim za fotoepilaciju i fotopodmlađivanje. Ne samo da su uspjeli u tome, nego su i proširili svoju lepezu usluga i kozmetičkih proizvoda koji upotpunjavaju njihove tretmane. Radi se o inovativnoj kompaniji koja prati tehnološke trendove u sektoru estetike.

Međutim, sve gore navedeno nije bilo ključno za njihov uspjeh. Ključ uspjeha su njihovi zadovoljni klijenti koji su i njihova najbolja marketinška strategija. Naime, čitava usluga je od prvog momenta fokusirana na klijenta. Sa veoma jasnim procedurama i planom djelovanja, svaki tretman je personaliziran, odnosno, prilagođen potrebama i karakteristikama svakog klijenta. Klijenti se u veoma kratkom roku mogu uvjeriti da su tretmani efikasni, a vrši se i njihovo praćenje od prve sesije pa do završetka tretmana. No+Vello korača rame uz rame sa svojim klijentima i osluškuje njihove potrebe prilikom osmišljavanja novih tretman.